Akavan yrittäjäpalkinto Keski-Suomeen

Akavan yrittäjäpalkinto 2016 on myönnetty fysioterapeutti Susanna Antikaiselle, Fysio Center Jyväskylä Oy:n omistajayrittäjälle.

Antikainen on vuonna 1998 ostanut kaksi henkeä työllistävän yrityksen, jossa on itsekin aloittanut työuransa. Tällä hetkellä Fysio Center Jyväskylä Oy toimii viidessä toimipisteessä ja yrityksessä työskentelee 17 henkilöä. Yrityksen toiminnan tavoitteena on laadukas ja ammattitaitoinen asiakaspalvelu.

– Antikainen on kasvuyrityksessään ymmärtänyt hyvinvoivan, ammattitaitoisen ja työssään viihtyvän henkilöstön merkityksen ja sijoittanut henkilöstön työhyvinvointiin ja kouluttautumiseen. Fysio Center onkin haluttu työpaikka ja ammattilaisten keskuudessa arvostettu yritys, perustelee Akavan yrittäjäpalkintoryhmän puheenjohtaja Jarmo Hyvärinen voittajan valintaa.

Fysio Center on ollut mukana terveyspalvelualan digitalisaation kehittämistyössä. Fysio Center valittiin Suomen Potilastiedon Kanta-pilottiyritykseksi 2015 ja yritys on raivannut tietä muille pienyrittäjille potilasarkistoinnin kehittämisen ja sähköisen kirjaamisen edistämisessä. Fysio Center on ensimmäisenä fysioterapia-alan yrityksenä liittynyt Kanta-palveluiden käyttäjäksi. Sote-uudistuksen ja terveyspalvelualan myllerryksessä uusien digitaalisten työkalujen ja toimintamallien aikainen omaksuminen on osoitus edelläkävijyydestä. Yritys on yhteistyössä THL:n kanssa tehnyt myös opetusvideoita Kanta-palvelua käyttäville terveysalan toimijoille.

– Kuvittelin pitkään opiskeluaikoina, että olen olosuhteiden uhri ja elin ”sitku” elämää. Kunnes ymmärsin, että ne olosuhteet luon minä ihan itse. Olen patologinen innostuja ja siitä on seurannut se, että käytännössä olen lähes aina ylityöllistetty ja jokin uusi opiskeluprojekti on koko ajan meneillään tai vähintään suunnitteilla. Maailma on täynnä uusia asioita joihin ei vaan voi olla tarttumatta, kertoo Susanna Antikainen.

Yrittäjyydellä on suuri merkitys akavalaisille ja Suomelle. Akavan yrittäjäpalkinnon tavoitteena on tuoda julkisuuteen akavalaisen yrittäjyyden merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, Suomen talouskasvulle ja hyvinvoinnille. Akavalaisista yrittäjinä tai ammatinharjoittajina toimii noin 27 000 henkilöä. Suuri osa akavalaisista yrittäjistä toimii yksinyrittäjinä.

Lisätietoja:

  • Yrittäjäpalkintoryhmän puheenjohtaja Jarmo Hyvärinen puh. 040 596 9143
  • Susanna Antikainen puh. 050 3470737

 

Lue Akavalaisen artikkeli: Fysio Centerin Susanna Antikainen satsaa henkilöstöön

Lähde: Akavan uutiset – http://www.akava.fi/index.phtml?s=1936&9538_m=19626